BaCo of BeCo

Als je af en toe een drankje drinkt of in de omgeving bent van mensen die wel eens een drankje drinken, dan heb je vast wel eens van BaCo of BeCo gehoord. Het zijn begrippen die veel worden gebruikt en niet meer weg te denken zijn uit de woordenschat. Maar wat is het precies? Daar kom je achter in deze blog!


Wat is BaCo?

BaCo is een afkorting van de populaire mixdrank Bacardi met cola. Het wordt vaak geserveerd in een longdrinkglas met ijsblokjes en een limoenpartje. Er wordt een laagje Bacardi ingeschonken en vervolgens aangevuld met cola. Het resultaat is een heerlijke BaCo! Bacardi is een van de meest gedronken soorten rum over de hele wereld. Het is een lichte, aromatische witte rum uit Cuba die dus goed te combineren is met cola. De combinatie heeft een verfrissende en gemakkelijke smaak met de zachtheid en licht gekruide tonen van de rum. Een heerlijk drankje wat ook gemakkelijk te maken is.

 

Wat is BeCo?

BeCo is een mixdrank van Beerenburg en cola. Beerenburg is een kruidenbitter die oorspronkelijk uit Friesland komt. Het is een unieke mix van kruiden die de smaak van Beerenburg creëert. Vaak zijn dit kruiden als engelwortel, duizendguldenkruid, zoethout, jeneverbes, gentiaanwortel en kamille. De exacte mix van kruiden verschilt per producent en daarom kunnen soorten Beerenburg soms iets anders smaken. De combinatie van Beerenburg met cola is een mixdrankje wat erg veel wordt gedronken, vooral in Friesland. Het mixen van Beerenburg met cola verzacht de kruidige smaak van de kruidenbitter en voegt een zoete en bruisende smaak toe. De mix bestaat uit Beerenburg, cola en vaak wat ijs. Sommige mensen vinden het lekker om er een schijfje citroen of limoen aan toe te voegen voor een iets frissere smaak.

Andere dranken die goed te combineren zijn met cola

Naast Bacardi en Beerenburg, worden er nog meer dranken gemixt met cola. Zo is de mix van whisky met cola en wodka en cola ook erg populair. Voor een zoete smaak kun je bijvoorbeeld Amaretto mixen met cola of een koffielikeur met cola mixen. Deze mixen geven een erg interessante smaak. Ten slotte nog de Cherry Likeur. Dit is een kersenlikeur of kersenbrandewijn en als die gemixt wordt met cola, geeft dit een heerlijk zoete en fruitige smaak aan het drankje. Allemaal heerlijke mixdranken!

 

BaCo en BeCo bestellen bij Drankuwel

Bij Drankuwel kun je ook BaCo en BeCo krijgen. In ons assortiment zitten blikjes met deze mixdrank. Er zijn blikjes Bacardi cola, Bacardi met limoen limonade, Bacardi met 7Up en Bacardi met spiced cola. BeCo hebben wij ook in blikjes, maar ook in grote flessen van 1,5 liter. Geen liefhebber van cola? Wij hebben ook Beerenburg met sinas in ons assortiment. Liever een biertje of een glas wijn? Wij hebben een uitgebreid assortiment speciaalbier, gewoon bier en witte wijn, rode wijn en rosé. Plaats online je bestelling en bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.