43 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bierglazen kopen

Bier drinken uit een bierglas smaak altijd het beste. Daarom vind je bij ons in het assortiment diverse bierglazen om zo optimaal te genieten van uw bier. Er bestaan veel verschillende soorten bier en daardoor zijn er ook diverse bierglazen. Daarom hebben wij in ons assortiment bierglazen voor speciaalbier, dit zorgt ervoor dat het bier nog lekkerder smaakt. Bij ons vind je altijd een glas dat past bij jouw favoriete bier.

Wil je graag meer informatie over bierglazen en de functie van een bierglas? Lees dan hieronder verder voor meer handige informatie.

Passend bierglas vinden

Een biertje drinken met vrienden en familie is altijd leuk en gezellig. Plan bijvoorbeeld een avond speciaalbieren proeven in, dat wordt ongetwijfeld leuk. Je wil het bier of de speciaalbieren natuurlijk wel in een passend glas serveren om het helemaal compleet te maken. Alleen een juist bierglas kiezen is afhankelijk van het type bier dat je drinkt. Een hoog, recht glas is bijvoorbeeld geschikt voor pils en andere ondergistende biersoorten. Een meer bolvormig bierglas is geschikt voor bovengistend bier. In beide gevallen kan er dan een mooie schuimkraag worden ondersteund en de aroma’s worden binnengehouden. Een goed en passend bierglas is zo ontworpen dat het bier tijdens het drinken klokt. Hierdoor ontstaat er extra schuim en levendigheid. Let op bij het inschenken van bier ook op de temperatuur. De schenktemperatuur van bier varieert tussen de 6 en 16 graden Celsius.

Goedkoop bierglazen kopen

Waarom bier uit een glas drinken?

Er zijn mensen die bier alleen uit een flesje drinken, maar toch heeft het drinken van bier uit een bierglas een reden. Bier drinken uit een passend bierglas smaakt nu eenmaal lekkerder. Het is namelijk zo dat 70% van wat je proeft komt door het reukvermogen. Dat geldt ook voor de smaak van eten. Als je neus dicht zit dan heeft het eten vaak ook minder smaak. Bier ruiken uit een flesje is een stuk lastiger dan uit een glas. Je kunt uit een bierflesje niet de smaak optimaal proeven.

Niet alleen zorgt de neus en daarmee geur voor een bepaalde smaak. Ook jouw ogen verrichten werk. De kleur van bier heeft namelijk ook invloed op de smaak. Door de kleur kan een bier veranderen van smaak. In een bierglas ziet de kleur van het bier tenslotte veel beter dan in een flesje. Tot slot zorgt bier in een bierglas serveren ervoor dat er een schuimkraag ontstaat. Een goede schuimkraag maakt de bevrijding van vluchtige stoffen mogelijk. Die stoffen worden dan weer door de neus opgenomen.

Bierglazen kopen bij Drankuwel

Wil je graag extra genieten van bier of speciaalbier? Dan kan een bierglas dus niet ontbreken. Bij Drankuwel hebben we een ruim assortiment bierglazen die passen bij verschillende soorten bier. Zo kun je het uiterste uit jouw bier halen. Heb je een vraag over de bierglazen in ons assortiment? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen en adviseren je graag verder.