Tintje aan zomers drankje

Met de zomer in aantocht zie je stiekem al voor je hoe je je vrije tijd benut in de warme buitenlucht. Op het terras of aan het strand met de zon boven je hoofd en onder het genot van een drankje geniet je van de aangename zomerperiode die ook in eigen land tot tropische temperaturen kan reiken.

Wat zijn de drankjes die jij het liefst drinkt en hoe geef je er speciaal in deze maanden een zomerse tint aan? In deze blog vind je een aantal tips waarmee je van je biertje of cocktail eenvoudig een zomers drankje maakt.

Een schijfje limoen

Drink je graag een Desperados of een Corona? Van zichzelf zijn het heerlijke drankjes met een frisse smaak. Ze worden net even wat lekkerder met de toevoeging van wat limoensap. Koop je een van deze biertjes in, dan moet je absoluut een netje met limoentjes erbij kopen. Eén partje in de fles is al voldoende om aan je biertje een zomers tintje te geven.

Citrusvruchten als limoen zijn bovendien heel lekker in verscheidene cocktails. Denk aan een mojito of een caipirinha waar de limoen een hoofdbestanddeel van is. Niet alleen vanwege de verfrissende, scherpe smaak maar ook omdat een dun schijfje limoen op de rand van je cocktailglas heel elegant is.

Vers en zomers fruit

Een andere manier om een zomerse tint aan je drankje te geven, is met verse zomervruchten. Aardbeien, frambozen en blauwe bessen geven een heel vrolijke uitstraling aan je drankje en voegen bovendien een fris smaakje toe. Schenk bijvoorbeeld een lekker wit wijntje of een champagne in en voeg daar een paar frambozen aan toe.

Net als met citrusvruchten kun je rood fruit ook heel goed gebruiken bij het maken van cocktails. Pers de vruchten bijvoorbeeld uit waardoor je een dieprode sap krijgt. Naar wens voeg je hier wat suiker aan toe en door de sap te vermengen met een sterkedrank, krijg je een heerlijk zomers cocktail. Daarnaast komen tropische smaken van onder andere ananassen, mango’s en kokos perfect tot hun recht in een zomers drankje.

Light frisdrankLight frisdrank

Groene kruiden

We zijn bekend met de mojito waarbij munt een onmisbaar ingrediënt is. Dat is niet voor niets, want de scherpe en frisse smaak van verse munt is een waardevolle toevoeging aan deze beroemde cocktail. Zo zijn er ook andere heerlijke kruiden die je kunt gebruiken als smaakmaker voor je drankjes. Door te kiezen voor frisse en scherpe smaken, geef je je drankje een zomerse twist. Probeer bijvoorbeeld je rum of wodka op smaak te brengen door wat verse munt, basicilum, tijm, rozemarijn of citroenverbena toe te voegen.

Light frisdrankLight frisdrank

Vrolijke aankleding van je cocktailglas

Het gevoel van de zomer wil je niet alleen terug proeven in de smaken van je zomerse drankje. Ook het uiterlijk verdient de nodige aandacht. Zorg daarom voor vrolijke aankleding van drinkglas. De rode vruchten, schijfjes citroen en verse kruiden zorgen al op hun manier voor een frisse en vrolijke uitstraling. Daarnaast kun je een feestelijke twist geven aan je drankje met een parasolletje, een gekleurd rietje of een suikerrandje. Of gebruik een deel van de citrus- en rode vruchten om smaakvolle ijsblokjes te maken die voor extra smaak en verfrissing zorgen. 

Light frisdrankLight frisdrank

Een zomers tintje aan de drankjes van Drankuwel

Met een kleine toevoeging kun je gemakkelijk een zomers tintje aan je drankje geven, zodat je nog meer geniet van het warme weer en van je drankje. In ons uitgebreide aanbod aan alcoholische en frisdranken vind je alle basisingrediënten die je nodig hebt om een smakelijke cocktail, biertje of wijntje in te schenken. Bestel gelijk of neem contact met ons op voor meer informatie.