13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wijnglazen

Met speciale wijnglazen smaakt jouw glas wijn toch echt een stuk lekkerder. Bij Drankuwel vind je allerlei verschillende soorten wijnglazen. Voor dus ook verschillende soorten wijn. Bij het kopen van wijnglazen is het goed om er bewust van te zijn dat de smaak van wijn wordt beïnvloed door verschillende factoren. Zo zijn niet alleen de smaak van de wijn zelf en de temperatuur belangrijk, maar ook het glas waaruit je drinkt is van belang. Bedenk daarom altijd voor welk type wijn je een glas wilt kopen. Gebruik een wit wijnglas ook niet voor een rode wijn.

Ons assortiment wijnglazen

Je kon net al lezen dat verschillende wijnen gecombineerd worden aan verschillende glazen. Daarom drink je ook rode wijn uit een speciaal rode wijn glas. Om de aroma van de rode wijn het best tot zijn recht te laten komen is een glas met een grote ronde kelk essentieel. Door de grote bolle vorm komt er meer zuurstof bij de wijn en blijven de aroma’s goed in het glas. Bij witte wijn wil je graag de aroma goed accentueren. Voor dit type wijn is de kelk iets kleiner dan het glas voor de rode wijn. Dit komt omdat de witte wijn minder hoeft te ademen dan de rode.

Iets te vieren? Een glas champagne om te proosten kan dan natuurlijk niet ontbreken. Een champagne glas tevens ook niet. Champagne heeft een complexe aroma, en om hiervan te kunnen genieten is het belangrijk dat het glas veel ruimte biedt aan de drank. Daarom komt dit type drank het beste tot zijn recht in een brede, ronde kelk. Dit type glas wordt ook gebruikt voor andere mousserende wijnen. Bubbels blijven door het juiste glas langer aanwezig.

Wijnglazen kopen bij Drankuwel

Wil je voor thuis graag goedkoop wijnglazen kopen? Dan bent je bij Drankuwel aan het juiste adres. Wij verkopen allerlei verschillende soorten wijnglazen, zodat je van elk type wijn ook thuis optimaal kunt genieten. Het is mogelijk om de glazen los te bestellen, maar een doos met wijnglazen is ook mogelijk. Voor vragen over wijnglazen in ons assortiment kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen jou dan graag persoonlijk verder.