Recept voor pina colada

De zomertemperaturen stijgen en jouw vakantie komt dichterbij, dus jij wilt genieten van een aantal welverdiende vrije weken. Blijf je in eigen land, dan hoop je op een aangename zomerzon die zich vaak laat zien en op tropische temperaturen die doen lijken alsof je je op een Caribisch eiland begeeft. Versterk dat zomers gevoel met een zelfgemaakte Pina colada. Tropischer kan het niet met deze heerlijke cocktail waarin rum en ananas de hoofdrol spelen. Hoe je het drankje zelf maakt, vind je in dit recept voor Pina colada.


Ingrediënten

  • Witte rum of kokosrum
  • Kokosmelk
  • Gecondenseerde melk
  • Ananassap of verse ananas
  • Blender of cocktailshaker
  • Cocktailglazen
  • Parasolletje en rietje
  • IJsblokjes

Bereiding

Om een lekkere pina colada te maken heb je een mooie rum nodig. Kies daarbij voor een rum die bij jou in de smaak valt, bij voorkeur een witte of kokosrum. Naast de rum pak je kokosmelk en ananassap. De sap kan afkomstig zijn van een verse ananas of uit blik komen. Gebruik van deze drie ingrediënten gelijke delen, zodat de hoeveelheid overal gelijk is. Naar keus kun je het recept voor de pina colada iets aanpassen en de cocktail iets sterker of juist zoeter maken. Doe alles in de blender of cocktailshaker en voeg er een eetlepel gecondenseerde melk aan toe.

Proef ondertussen, zodat je kunt bepalen of de smaak van de pina colada je bevalt. Voordat je de drank op het einde inschenkt, kun je de hoeveelheden nog aanpassen. Zo weet je zeker dat je voor jezelf en voor je gasten een heerlijke pina colada klaarmaakt.

Inschenken maar

De pina colada is gemixt en op smaak gebracht. Nu tijd om de cocktail in te schenken. Gebruik hier een paar feestelijke cocktailglazen voor die je vult met ijsblokjes en kunt garneren met een parasolletje, een stukje ananas en een suikerrandje. Samen met je vrienden geniet je van een feestelijk en tropisch drankje zonder daarvoor de Atlantische Oceaan over te vliegen.

Pina colada met een twist

De frisse en zoete smaken van de ananas, kokos en rum komen heerlijk tot hun recht met het recept voor pina colada. Toch kun je hier ook een tropische twist aan geven. Ook eens lekker om een volgende keer uit te proberen. Vervang de rum bijvoorbeeld voor een zachte malibu die de smaak van de kokos verder omhoog haalt.

Van de pina colada kun je ook een nada colada maken, een cocktail zonder alcohol. Het recept blijft gelijk, alleen kun je in plaats van rum een zachte roomijs toevoegen. De tropische smaken van kokos en ananas blijf je proeven, alleen kun je nu weer verantwoord achter het stuur van de auto kruipen.

Pina colada van Drankuwel

Een cocktail in een feestelijk glas kun je gemakkelijk zelf maken met het recept voor pina colada. Een heerlijke manier om vanuit huis van een tropische vakantie te genieten. Bekijk bovendien ons uitgebreid assortiment met heerlijke zomerse wijnen, bieren en partydrinks waarmee je samen met vrienden en familie geniet van een heerlijke zomer.