6 bekende studentendranken

Het is algemeen bekend dat menig student wel een drankje lust, maar wat zijn nou de meest bekende studentendranken? Wij hebben een lijst gemaakt met de vijf meest bekende studentendranken. Bent u zelf student of student geweest? Dan zal u deze lijst met 5 bekende studentendranken vast wel herkennen.


Bier

Bier is zonder twijfel de absolute winnaar onder studenten. Of het nu gaat om een vergadering van een studentenvereniging of een groot studentenfeest, bier is altijd aanwezig. Bier is veelzijdig, eigenlijk altijd verkrijgbaar en het is populair bij studenten over de hele wereld. Ondanks dat veel studenten voor normaal bier kiezen, wordt speciaalbier ook steeds populairder. Voor welke soort bier kiest u?

Wodka

Als u zelf student bent of bent geweest, dan herkent u vast wel dat er begonnen wordt met bier en dat er laten gekozen wordt voor iets sterkers. Wodka is hiervoor een populaire keuze. Mixdrankjes als Moscow Mule, Cosmopolitan en Bloody Mary hebben allemaal als basis wodka. Wodka is een onmisbaar ingrediënt en de basis voor veel mixdrankjes die populair zijn bij studenten. Wodka is vrij neutraal en hierdoor heeft u een veelzijdige keuze voor het mixen met wodka.

Jägermeister

Als u dol bent op een explosie van smaken, dan is Jägermeister een erg goede keuze. Jägermeister is een kruidenlikeur uit Duitsland en heeft een kenmerkende zoete, kruidige smaak. Als u student bent, kent u vast de populaire Jägerbombs wel. Dit is een combinatie van Jägermeister met een energiedrank.

Tequila

Wilt u het feest naar een hoger niveau tillen? Dan is tequila een goede keuze. U kunt het nemen als shot met zout en citroen, maar het kan ook gemengd worden in een verfrissende margarita. Studenten die op zoek zijn naar wat pit in hun drankje, kiezen voor tequila.

Sangria

Voor studenten die op zoek zijn naar een drank die gedeeld kan worden met de hele groep, is sangria een goede keuze. Bent u dol op wijn? Sangria is een combinatie van rode wijn, bruisend water en fruit. Door het bruisende water en het fruit krijgt de drank een frisse smaak. Als u niet zo fan bent van rode wijn, kan sangria wel een lekkere drank zijn. Sangria is wel een typisch zomers drankje. Oorspronkelijk komt het uit Spanje, maar tegenwoordig kunt u het overal krijgen. Sangria is vooral populair bij studenten, omdat het makkelijk is en het met grote groepen kan worden gedronken.   

Populaire studentendranken bij Drankuwel

Bent u op zoek naar deze vijf bekende studentendranken of naar andere soorten drank? Bij Drankuwel hebben we een ruim assortiment aan dranken. We hebben soorten bier in allerlei verschillende soorten en maten, wijnen in alle smaken, verschillende shots, benodigdheden voor cocktails, alcohol ijsjes, cadeaus in allerlei soorten en maten en diverse accessoires voor een leuk feestje. Heeft u vragen voor ons? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.