26 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Mousserend

Een mousserende wijn is een feestelijke bubbel die onmisbaar is voor speciale gelegenheden. Of dit nu is tijdens de jaarwisseling, jubileum of een huwelijk, zonder een mousserende wijn is een feestje natuurlijk niet compleet. Champagne is een mousserende wijn, maar ook cava en prosecco vallen er onder. Deze wijnen geven een sparkling aan iedere bijzondere gebeurtenis. Bij Drankuwel vind je een ruim aanbod in deze wijnen.

Wat is mousserende wijn?

In de 17e eeuw in Frankrijk is mousserende wijn ontstaan. De tweede gisting zorgt voor het ontstaan van de bubbels. Overal ter wereld wordt deze wijn geproduceerd. Het is echter heel anders dan een witte wijn of rode wijn. Volgens de Europese regelgeving mag alleen de officiële benaming gebruikt worden, wanneer de wijn in een specifieke regio gemaakt wordt. Champagne drinken we daarom uit Frankrijk, cava uit Spanje en prosecco uit Italië. Het verschil zit hem echter niet alleen in de herkomst. In smaak en de bereidingsmethode lopen deze 3 wijnen uiteen.

Mousserende wijn kopen bij Drankuwel

Wil je graag mousserende wijn kopen voor een speciale gelegenheid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden verschillende mousserende wijnen aan voor een scherpe prijs. Daarbij kan de Moët & Chandon uiteraard ook niet ontbreken. Ontdek onze mousserende wijnen of onze andere wijnen in het assortiment.

Vragen of behoefte aan advies? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen of adviseren jou dan graag persoonlijk verder.