26 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rode wijn

Rode wijn tijdens het eten, de borrel of een feestje; het smaakt altijd goed. Er zijn verschillende soorten rode wijn en ieder met zijn of haar eigen unieke smaak. Bekende namen zijn een merlot of een carbernet sauvignon. Om rode wijn te krijgen, weken de schillen zo’n 24 uur in de most. Hierdoor ontstaat een rode kleur. Bij Drankuwel hebben we een uitgebreid aanbod in rode wijn. Zo zit er altijd een passende rode wijn voor je tussen.

Rode wijn en eten

Rode wijn is over het algemeen een droge wijn. Als de kleur licht is, dan is de wijn nog jong. De smaak is dan nog wat fruitiger. Een meer rijpere rode wijn is vaak krachtiger en zacht van smaak. Dit kun je zien aan de kleur van de wijn die ook roder is. Een regel die je kunt onthouden voor het drinken van wijn bij het eten is: wit met vis en vlees met rood. Uiteraard is het nog steeds een persoonlijke voorkeur of je witte wijn met vis eet of met vlees. Dit geldt ook voor het drinken van rosé wijn of rode wijn bij een bepaald gerecht.

Rode wijn bestellen bij Drankuwel

Wil je voor thuis graag een fles rode wijn bestellen? Dan ben je bij ons aan het juist adres. Wij hebben namelijk een ruim assortiment in rode wijnen. Is er binnenkort iemand jarig of er iets anders te vieren? Dan kun je ook een wijnpakket cadeau geven. Dit is het perfecte cadeau voor een echte wijnliefhebber.

Voor vragen of advies over onze rode wijnen, kun je contact met ons opnemen. Wij helpen of adviseren jou dan graag persoonlijk verder.