Cosmopolitan recept

Een gezellige avond met vrienden of gewoon even lekker genieten van een cocktail, de Cosmopolitan staat bij veel mensen bovenaan de lijst. Een levendige kleur, verfrissende smaken en de klassieke uitstraling zorgt ervoor dat de Cosmopolitan voor veel mensen een favoriet is. Wat maakt een Cosmopolitan zo bijzonder? In deze blog delen we de geheimen van een Cosmopolitan recept en delen we een aantal recepten die u kunt maken tijdens een cocktail-waardig moment.

Waar komt de Cosmopolitan vandaan?

Waar de Cosmopolitan precies vandaan komt, daar zijn de meningen over verdeelt. Wel wordt de bekendheid vaak toegeschreven aan de cocktailscene van de jaren 80 in de VS. Het drankje werd ook bekend door de populaire tv-serie ‘’Sex and the City’’. In deze serie dronken de hoofdpersonen regelmatig een Cosmopolitan. Hierdoor werden de kijkers van deze serie ook benieuwd naar de cocktail en dronk iedereen een Cosmopolitan. Tot op de dag van vandaag staat de cocktail nog steeds op vele cocktailkaarten.

Het klassieke Cosmopolitan recept

Hoewel er vele recepten zijn, is er één recept wat bekend staat als ‘klassieke’ Cosmopolitan:
 
·      45 ml wodka
·      15 ml triple sec
·      30 ml cranberrysap
·      15 ml verse limoensap
·      Een schijfje limoen of sinaasappel als garnering
 
Vul als eerste de cocktailshaker met ijsblokjes. Vul daarbij de wodka, triple sec, cranberrysap en het verse limoensap toe. Schud dit goed voor ongeveer 15 seconden. Zeef vervolgens de inhoud in een gekoeld cocktailglas. Garneer het drankje met een schijfje limoen of sinaasappel en dan kunt u genieten van een heerlijke Cosmopolitan. Dit is hét recept voor een klassieke Cosmopolitan.

Variaties op de klassieke Cosmopolitan

Het bovenstaande recept is van een klassieke Cosmopolitan. Echter zijn er talloze variaties die u kunt proberen om het helemaal naar uw eigen smaak te maken. Hieronder een paar opties voor een Cosmopolitan recept:

 

  • De Cosmopolitan met passievrucht
    Vervang het cranberrysap door passievruchtensap voor een exotische draai aan deze klassieker. Voeg eventueel een vleugje ananassap toe voor extra tropische smaken.
     
  • De Cosmopolitan met perzik
    Ook een lekkere smaak bij Cosmopolitan is perzik. Mix perziklikeur met verse perzikpuree en voeg dit toe aan de basis van de Cosmopolitan. Dit zorgt voor zachte smaak. Garneer het met een schijfje perzik voor een mooie presentatie.
     
  • De Cosmopolitan met kruiden
    Voeg een scheutje gemberlikeur toe aan de basis van de Cosmopolitan en een paar plakjes verse gember. Dit is een pittige variant en is zeer geschikt voor liefhebbers van een beetje pit in cocktails.
  • De Cosmopolitan met aardbeiVoeg verse aardbeienpuree toe aan het basisrecept voor een fruitige twist. Garneer eventueel met een aardbei aan de rand van het glas voor een mooie presentatie.

Tips voor het mixen van een Cosmopolitan

Zoals bij elke cocktail ligt de perfectie niet alleen bij de ingrediënten, maar ook bij de techniek. Ten eerste is het wel zeer belangrijk om verse ingrediënten te gebruiken. Hierdoor zal de smaak aanzienlijk beter worden. Ten tweede de kwaliteit van de wodka. Wodka is hoofdrolspeler in een Cosmopolitan en daarom is het belangrijk dat deze van hoge kwaliteit is. Een goede kwaliteit wodka zal groot verschil maken in de smaak. Dan de techniek. Bij het mixen moet krachtig worden geschud. Alleen zo worden de ingrediënten goed gemengd en krijgt u een mooi schuimlaagje boven op het drankje. Ook is het belangrijk dat het gekoeld wordt geserveerd. Het cocktailglas moet vooraf zijn gekoeld en de ingrediënten ook. Zo krijgt u de allerlekkerste Cosmopolitan.

Benodigdheden voor de Cosmopolitan kopen bij Drankuwel

Wilt u wel eens zo'n Cosmopolitan proberen? Dan bent u bij Drankuwel op de juiste plek! Wij hebben in ons assortiment diverse soorten wodka die u kunt gebruiken in de cocktail. Daarnaast hebben we nog veel meer voor een gezellige avond. Een groot assortiment aan speciaalbier, wijn en party drinks maken uw avond helemaal compleet. Neem eens een kijkje in onze webshop. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!