7x herfstcocktails om te proberen

Het is herfst en dat betekent regenachtige dagen, wind en lagere temperaturen. Je denkt bij de herfst waarschijnlijk niet meteen aan cocktails. Het drinken van cocktails wordt namelijk vooral geassocieerd met een zomerse dag of zwoele zomeravond. Echter willen wij van de herfst ook een feestje maken en daar kunnen cocktails natuurlijk niet bij ontbreken. In deze blog delen we daarom 7x herfstcocktails om te proberen tijdens de herfst.

Benieuwd naar onze favoriete 7 herfstcocktails om te proberen tijdens een druilerige dag? Lees dan hieronder verder voor de lekkerste cocktails.

1. Espresso Martini

Voor de echte koffieliefhebbers kan dit echt een favoriet zijn. Je kunt thuis zelf een Espresso Martini maken. Mix 30 ml koffielikeur, 60 ml wodka en 30 ml Cubaanse koffie door elkaar. Zeef vervolgens het geheel en giet het in een Martini glas. Je kunt de cocktail tot slot nog garneren met geroosterde koffiebonen.

2. Appel, pompoen en bier

Dit is een heerlijke combinatie. Schenk 120 ml bourbon, 135 ml apple cider en zap van een ½ citroen in een cocktailschaker. Mix dit vervolgens goed door elkaar. Verdeel het mengsels over twee glazen inclusief ijs en voeg tot slot 175 ml pompoenbier toe. Je kunt de cocktail nog versieren met kaneelstokjes of cranberries.

Herfstcocktails maken

3. Warme appeltaart

Doe 40 ml apple cider, 1 kaneelstokje, 1,5 kruidnagel en 2 pimentkorrels in een pan en breng deze aan de kook. Laat dit vervolgens 10 minuten sudderen en zeef de kruiden daarna. Voeg er ook nog 60 ml rum bij toe. Doe het mengsel vervolgens in een glas en voeg een toefje slagroom toe.

4. Ginger Snaps

Deze herfstcocktail is zeker de moeite waard om te proberen. Mix 45 ml gin met 15 ml citroensap en 15 ml agavesiroop. Giet dit in een glas en maak de cocktail af met een blikje Red Bull Ginger Ale. Proost!

5. Herfst appel Sangria

Begin bij de herfst appel Sangria een paar sinaasappels en appels in partjes te snijden. Meng 40 ml brandy, 20 ml wiskey, 60 ml apple cider en 60 ml pinot grigio in een cocktailshaker. Voeg tot slot nog een scheutje sparkling apple cider toe om de cocktail af te maken.

6. Herbed Honey Smash

Voeg in een cocktailshaker 60 ml Single Malt Scotch, het sap van een 1/2 citroen en 2 theelepels honing toe. Vul de shaker met crushed ijs totdat deze vol is en mix dit goed door. Zeef het mengsel en giet het daarna in een glas met hele ijsblokjes. Maak tot slot de cocktail af met een paar verse kruiden. Dat wordt genieten.

Lekkerste herfstcocktails

7: Mezcal Mule

Voeg om te beginnen 45 ml Mazcal Union Joven toe in een cocktailshaker met 15 ml limoensap. Doe er ijs bij en schud dit totdat het mengsel koud is. Zeef de cocktail vervolgens in een glas, voeg ijs toe en giet tot slot nog 15 ml gemberbier in het glas. Maak het geheel nog af met een beetje chilipoeder.

Dit zijn onze 7 favoriete herfstcocktails om zelf te maken en natuurlijk om te proeven. Je kunt diverse cocktails maken met onder andere verschillende soorten bier of eigenlijk speciaalbier en sterke drank. Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete herfstcocktail.