Een bierproeverij aan huis organiseren? 5 tips!

Ben je groot liefhebber van bier en deel je je passie voor IPA’s en speciaalbieren met jouw vrienden? Met een bierproeverij vergroot je jouw kennis over diverse biersoorten en ontdek je welke bieren jouw voorkeur verdienen. Wil je een andere invulling geven aan de standaard avonden met vrienden, dan weet je met de volgende 5 tips hoe je een bierproeverij aan huis organiseert. De tips zijn overigens ook te gebruiken wanneer je tijdens een proeverij diverse wijnen wilt uitproberen.

Tip 1: Beperk de keuze

Denk je aan een bierproeverij aan huis, dan zie je het liefst een bar vol smakelijke biertjes voor je. Begrijpelijk, want juist tijdens een proeverij wil je zoveel mogelijk smaken ervaren. Toch raden we aan jezelf en je gezelschap niet té moeilijk te maken. Organiseer je een bierproeverij aan huis, begin dan met een beperkte keuze aan bieren. Het gaat niet altijd om de kwantiteit. Selecteer daarom maximaal 4 of 5 biertjes die je niet eerder hebt gehad en laat je verrassen door de kwaliteit van ieder afzonderlijk biertje.

Bierproeverij aan huis

Tip 2: Kies voor uiteenlopende biersoorten

Wil je een aantal bieren samenstellen die tijdens de bierproeverij aan huis centraal staan? Kies dan voor speciaalbieren en IPA’s die wat betreft de smaak ver uit elkaar liggen. Van zwaar en donker tot licht fris en van een bittere smaak tot een zoetige fruitige ondertoon. Het liefst wil je tijdens het proeven al jouw smaakpupillen prikkelen en tegelijk de diverse bieren goed uit elkaar houden. Juist doordat je zoveel verschillende smaken proeft, wordt de proeverij interessanter. Je komt er steeds beter achter wat je lekker vindt. Jouww favoriet neem je mee naar de volgende bierproeverij aan huis, waar je smaken selecteert die dichterbij elkaar liggen.

Tip 3: Wissel af met een slok water

Organiseer je een bierproeverij aan huis, dan ga je er niet vanuit dat jullie teveel zullen drinken. Toch is het slim om de kracht van met name speciaalbieren en IPA’s niet te onderschatten. Deze bieren bevatten een hoger alcoholpercentage en omdat je het plan heeft de hele avond van de bierproeverij te genieten, zul je wellicht meer drinken dan je van tevoren inschatte. Daarom deze tip: wissel de verschillende biertjes af met een slok of glas water. Daarmee neutraliseer je in de eerste plaats de smaken in je mond, waardoor je iedere biersoort afzonderlijk kunt proeven. En met het water vul je het vocht aan in jouw lichaam dat door de alcohol wordt afgedreven. Daar heb je de volgende ochtend alleen maar meer profijt van.

Bier proeven aan huis

Tip 4: Serveer er smakelijke hapjes naast

Bij een bierproeverij aan huis horen ook lekkere hapjes. Hiermee maak je de avond absoluut compleet. Met een beetje voorstudie kun je zelfs uitzoeken wat voor kazen, toastjes of bittergarnituurhapjes perfect passen bij welke biersoort.

Tip 5: Houd een notitieblok in de aanslag

Het doel van de bierproeverij die je aan huis organiseert is in de eerste plaats dat je een gezellige avond met je vrienden beleeft. Daarnaast wil je na de bierproeverij weten wat de verschillen zijn tussen de bieren en welke jouw favoriet is. In dat geval is het raadzaam de diverse bieren te nummeren en bij iedere slok mee te schrijven wat je precies proeft. Welke smaken komen omhoog en hoe ervaar je het mondgevoel tijdens het drinken? Door zo nauwkeurig mogelijk mee te schrijven weet je aan het einde van de avond welke bier wat jou betreft heeft gewonnen en die je absoluut nog eens wilt proberen.

Bierproeverij aan huis organiseren met Drankuwel

Staat er een bierproeverij aan huis gepland en ben je er klaar voor jouw kennis over bieren te vergroten? Selecteer een aantal mooie bieren die de hoofdrol spelen tijdens de proeverij en ontdek jouw favoriet. Je kunt zelf een selectie samenstellen, maar kunt het ook door ons laten doen. In ons assortiment vind je namelijk diverse bierpakketten die zich uitstekend lenen voor een bierproeverij. Was de avond met jouw vrienden een succes, dan zijn wij benieuwd naar de selectie bieren die jullie hebben geproefd en naar de biersoort die als winnaar uit de bus is gekomen.