7x winterwijnen

De winter staat voor de deur en dat betekent veel koude avonden en gezellige momenten bij de open haard. Of het nu met familie of vrienden is, met uw geliefde of alleen, een goed glas wijn past er altijd goed bij. In de zomer is een frisse witte wijn of een frisse rosé populair. In de winter zijn er andere wijnen die populair zijn. Bent u benieuwd naar deze winterwijnen? Die vertellen wij in deze blog.

1. Robuuste rode wijn

In de winter is er een rode wijn die nooit teleursteld, namelijk de Cabernet Sauvignon. Deze wijn heeft een intense rode kleur, een stevige structuur en past hierdoor goed bij stevige wintergerechten als stoofschotels of gegrild vlees. Het is een rode wijn met tonen van zwarte bessen en kruiden. Hiervan krijgt u een warm gevoel van. Zelfs op de meest koude dagen. Een grote tip is om deze wijn te serveren tijdens het kerstdiner.

2. Subtiele rode wijn

Bent u niet zo van de robuuste wijnen, maar wel dol op rode wijn? Dan is de verfijnde Pinot Noir zeer geschikt. Deze rode wijn heeft een fijne smaak van rode bessen en aardse tonen. Deze wijn past goed bij gerechten als gevogelte en paddenstoelen. Voor een rustige avond is dit een zeer geschikte wijn.

3. Rode wijn met intense kruiden

Dol op kruiden? Dan is een rode wijn met intense kruiden een aanrader. Een rode wijn als Syrah of Shiraz zijn rode wijnen met een kruidige smaak. Dit past zeer goed bij kruidige gerechten als lamsvlees, stoofschotels of pittig eten. Veel mensen zullen het ervaren als een warme deken voor in uw mond.

4. Romige witte wijn

Heeft u liever een witte wijn? Daar zijn ook zeer geschikte opties voor in de winter. Denk ten eerste aan een volle Chardonnay. Dit is een goede keuze voor in de winter door de romige textuur en smaken van perzik, vanille en geroosterde eiken. Dit past goed bij een rijk gerecht als kip in roomsaus of zeevruchten. Deze wijn moet u licht gekoeld serveren.

5. Aromatische witte wijnen

Als u nadenkt over een aromatische witte wijn voor in de winter, denkt u uiteraard aan de Gewürztraminer. Dit is een witte wijn met bloemige en kruidige smaken. Hierdoor past het goed bij Aziatische gerechten, gekruide kazen en pittige gerechten. Deze warm zorgt voor verwarming en hiervan kunt u echt genieten op een koude winteravond. Ook zeer geschikt voor bij het kerstdiner.

6. Mousserende wijnen

Als u aan mousserende wijnen denkt, dank denkt u natuurlijk aan champagne en cava. De bruisende belletjes brengen een feestelijke sfeer en de droge, verfrissende smaak gaat goed samen met lekkere hapjes. Dit kan afwisselen van een stukje kaas tot zeevruchten.

7. Dessertwijnen

Als een winterse maaltijd afgesloten wordt, hoort hier een bijpassende wijn bij. Een dessertwijn als port is zeer geschikt door de rijke, zoete smaken van gedroogd fruit en chocolade. Dit is een echte favoriet voor tijdens de wintermaanden.

Het ruime wijnassortiment van Drankuwel

Bij Drankuwel hebben we een ruim assortiment aan soorten wijn. Ook voor goede winterwijnen kunt u bij ons terecht. Van frisse soorten rosé tot droge soorten witte wijn. En van stevige rode wijnen tot soepele, fruitige rode wijnen. Ook als u op zoek bent naar een goede fles champagne of cava bent u op het juiste adres. Heeft u vragen voor ons? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.