5x feestelijke wijnen

De maand december staat in het teken van gezellige en feestelijke momenten. Denk aan de kerstdagen en natuurlijk Oud & Nieuw. Bij deze momenten horen natuurlijke feestelijke wijnen om extra te genieten. Echter is de keus in feestelijke wijnen reuze en kan de zoektocht voor het vinden van die perfecte wijn soms erg lastig zijn. Daarom hebben wij de 5 beste feestelijke wijnen verzameld, zodat kiezen een stuk gemakkelijker wordt.

Benieuwd naar onze top 5? Ontdek het hieronder in de blog.

1: Moët & Chandon

Tijdens een feestelijk moment, zoals Oud & Nieuw vieren kan mousserende wijn natuurlijk niet ontbreken. Moët & Chandon is ’s werelds bekendste champagnehuis. Opgericht in 1743 en sinds de oprichting staat het al synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven. Bij feestelijke momenten is deze wijn dus niet weg te denken. Er zijn verschillende varianten en de Moët & Chandon Brut is een hele lekkere tijdens feestelijke momenten.

2: Biologische wijnen

Als je op zoek bent naar verantwoorde wijn of champagne dan kun je kiezen voor biologische wijnen. Je kunt kiezen voor een wijn waarvan de druiven biodynamisch geteeld worden en waarbij het gebruik van chemische stoffen verboden is. Bij biologische teelt wordt voornamelijk de nadruk gelegd op goede grondbewerking. Biodynamische teelt draait meer om de wisselwerking van de grond en de atmosfeer. Tijdens een feestelijk moment wordt er de laatste tijd dus steeds vaker gekozen voor biologische wijn en dit is zeker het proberen waard.

3: Merlot kerstwijn

Tijdens de kerstdagen wordt er vaak gekozen voor een goed en luxer stuk vlees. Kerstmis is tenslotte het moment om samen te zijn met vrienden en familie en om te genieten van een tafel vol lekker eten. Daar hoort natuurlijk een goed glas wijn bij. De Heritage Chili Merlot heeft een robijn rode kleur en een uitdagende geur dat met name te herkennen is aan rood fruit, zoals bramen en pruimen. De aanzet is zacht en romig met een licht getoaste toon en wat vanille.

Moët Chandon wijn

4: Chardonnay

Staat er geen vlees, maar vis op het kerstmenu? Dan raden wij een lekkere chardonnay wijn aan. Wij raden de Kiwi Cuvée Chardonnay Bin 68 aan als een heerlijke Franse fruitige wijn. Erg smaakvolle chardonnay die geschikt is voor tijdens het kerstdiner en andere feestelijke momenten. Deze pure chardonnay heeft een heldere gele kleur en een heerlijk zachte afdronk.

5: Bubbelende rosé

Een liefhebber van een zoete toon in de champagne? Dan is rosé champagne of nectar rosé een goede keuze. De Hugo Frizzante Rosé is dan zeker voor je weggelegd. Heerlijk zoet én met frisse bubbels. Een perfecte keus voor een feestelijk moment. Daarnaast is de prijs ook nog eens heel aantrekkelijk.

rosé bubbels

Wij hopen dat je voldoende inspiratie hebt voor het aanschaffen van een feestelijk wijn. Of dit nu voor een verjaardag, kerst of oud & nieuw is. Als er iets gevierd moet worden kan dit het beste zo lekker mogelijk. Welke wijn uit onze top 5 heeft tot nu toe jouw voorkeur? Wij zijn erg benieuwd!