10 bekendste cocktails

Ongetwijfeld heeft u wel eens een cocktail gedronken. Een cocktail kan een heerlijk drankje zijn waar oprecht van kan worden genoten. Of u nu zelf een cocktail maakt naar eigen recept of een bekend recept gebruikt, beide keren kan het heerlijk zijn. Houdt u van zoet, bitter, fruitig of kruidig? Voor elke smaak is er wel een geschikte cocktail. Bent u benieuwd naar de 10 bekendste cocktails? Die leest u hieronder.

1. Martini

Een Martini is een bekende cocktail die bekend staat om elegantie en eenvoud. Het is één van de meest iconische cocktails, gemaakt van gin en vermout en vaak gedecoreerd met olijf of citroenrasp. De verhoudingen van de drank verschillen per cocktail. Als u de voorkeur geeft aan een drogere martini, dan zal er minder vermout in moeten en meer gin. Zo kunt u altijd een Martini naar uw smaak maken.

2. Mojito

De Mojito komt oorspronkelijk uit Cuba en is een verfrissende mix van witte rum, suiker, limoensap, munt en sodawater. Dit is een tropisch drankje wat ook erg populair is tijdens warme dagen. De Mojito staat bekend om het evenwicht tussen zoet en zuur. Het vleugje mint voegt een verfrissende twist toe.

3. Margarita

Een Margarita zal u ook niet onbekend in de oren klinken. Een margarita is op basis van tequila, triple sec en limoensap en is een levendige en pittige cocktail die vaak een zoutrandje op het glas heeft zitten. Kiest u voor de klassieke variant of de fruitige variant? Beide varianten zijn favoriet bij mensen die van sterke dranken houden.

4. Negroni

De bekende cocktail Negroni bevat gin, rode vermout en campari. Het is een bittere cocktail met een oranje tint. Mensen die van complexe smaken houden hebben vaak deze cocktail als favoriet.

5. Old Fashioned

Als u houdt van eenvoud en puurheid, is de Old Fashioned de perfecte keuze. Gemaakt met bourbon of rye whisky, suiker, angostura bitters en een sinaasappelschil, dient deze cocktail als een eerbetoon aan de traditionele cocktailcultuur.

6. Piña Colada

De Piña Colada, met rum, kokosmelk en ananassap heeft een echte tropische smaak. Deze romige en zoete cocktail, vaak gegarneerd met een schijfje ananas, is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische smaken.

7. Espresso Martini

Voor mensen die van een beetje cafeïne houden in hun cocktail, is de Espresso Martini een zeer goede keuze. Gemaakt met wodka, koffielikeur en verse espresso is deze cocktail een perfecte balans tussen zoet en bitter.

8. Mai Tai

De Mai Tai met rum, triple sec, amandelsiroop en limoensap, is een tropische cocktail die u meeneemt naar het strand. Met rijke smaken en kleurrijke presentatie is de Mai Tai vaak een favoriet voor liefhebbers van exotische cocktails.

9. Moscow Mule

De Caipirinha komt uit Brazilië. Het is gemaakt met de nationale drank, cachaça, gemengd met suiker en limoen. Deze verfrissende cocktail, vaak geserveerd in een laag glas met veel ijs, biedt een explosie van smaken waar veel mensen dol op zijn.

10. Caipirinha

De Mai Tai met rum, triple sec, amandelsiroop en limoensap, is een tropische cocktail die u meeneemt naar het strand. Met rijke smaken en kleurrijke presentatie is de Mai Tai vaak een favoriet voor liefhebbers van exotische cocktails.

Benodigdheden voor cocktails bij Drankuwel

Heeft u wel zin in een lekkere cocktail? De bovenstaande cocktails zijn de 10 bekendste cocktails. In het assortiment van Drankuwel kunt u flessen met kant-en-klare cocktails vinden. Zo hoeft u niet alle ingrediënten bij elkaar te zoeken, maar kunt u een fles kopen waarin de juiste afmetingen al zijn gemixt. Daarnaast hebben wij een breed assortiment aan bieren, wijnen en andere partydrinks. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.