Sonnema Cola Blik tray 12x25cl

€ 22,93
Niet op voorraad
SKU
19013

Details over het product

Description

Sonnema Berenburg Cola Premix Blikjes 250ml Alcoholhoudende frisdrank 7%Alc


Sonnema is de meest bekende en lekkerste Berenburg. De berenburg in dit blikje is al gemixt met cola, speciaal voor evenementen. Er zit een alcoholgehalte in van 7%.

Berenburg werd vooral erg populair onder de schippers die dachten dat Berenburg een heilzame werking hadden door de kruiden. In Berenburg zitten vele kruiden. In Nederland is het vooral populair in Friesland, Groningen en Drenthe. Sonnema Berenburg is een mix met een stevige bite door alle kruiden. Al meer dan 150 jaar is het recept niet veranderd en heeft het een unieke receptuur. Onder de jongvolwassenen is dit drankje niet te missen. 

Sonnema berenburg is de oudste en meest geliefde Berenburg die er is. Sonnema wordt al generatie op generatie gedronken. In de unieke receptuur worden gentiaanwortel, sandelhout, duizendguldenkruid, esblad, oranjeschillen en andere kruiden gebruikt. Zo begon het ruim 150 jaar geleden en zo doen we het nog steeds. Ambachtelijk. Met zorg en volgens oud  (geheim) familierecept.

Robuust en eigenzinnig. Dat is de smaak van Sonnema, de pittige kruidendrank uit Friesland. Net zo eigenzinnig als de Dokkumer Fedde Sonnema zelf, die in 1860 in zijn herberg zijn eigen beerenburg maakte. Ook aan de naam geeft hij een eigen draai. Sonnema’s wordt met één ‘e’ geschreven.

Sonnema heeft geen houdbaarheidsdatum zolang de fles maar ongeopend en op een donkere plek bewaard wordt. Na 3 jaar kan er alleen een smaakverandering optreden. Sonnema is tevens glutenvrij.

Kruidenhandelaar Hendrik Beerenburg
De naam ‘beerenburg’ is afkomstig van de Amsterdamse kruidenhandelaar Hendrik Beerenburg. hij verkocht kant-en-klare kruiden pakketjes, waarmee een pittige kruidendrank gemaakt kon worden. De kruidenpakketjes waren speciaal samengesteld om op jenever of brandenwijn te trekken.

De Friese schippers, die op hun Skûtjes naar de Bollenstreek in het Westen voeren, brachten beerenburg van Amsterdam naar Friesland. En zo kwamen de kruidenmengsels van Hendrik Beerenburg in Dokkum terecht bij Fedde Sonnema. De inventieve Fedde besloot de kruidendrank in zijn herberg aan de man te brengen.Fedde Sonnema

Dokkum, 1860. Herbergier Fedde Sonnema staat op het punt om geschiedenis te schrijven met zijn eigen recept voor beerenburg. Fedde stelde hiervoor een unieke kruidenmelange samen en liet de kruiden vervolgens trekken op zuivere jenever.

Meer informatie
Merk Sonnema
Inhoud 25cl
Soort Mixdranken
Binnenlands? Ja
Verpakking Tray
Aantal per verpakking 12
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan