Hoe maak ik cocktailsaus voor garnalen?

Tijdens de kerst kan de garnalencocktail eigenlijk niet ontbreken. Een echte klassieker voor op tafel. Het is een fris voorgerecht. Alleen bij de garnalen cocktail hoort natuurlijk ook een cocktailsaus. Echter vragen veel mensen zich af; ‘’hoe maak ik cocktailsaus voor garnalen?’’. Het maken van cocktailsaus voor garnalen is niet moeilijk, maar je moet natuurlijk wel weten wat je nodig hebt. De garnalen, onze voorkeur zijn Hollandse garnalen, vormen de basis. Alleen de garnalencocktail staat of valt met de cocktailsaus.

Benieuwd naar hoe je zelf cocktailsaus voor garnalen kunt maken? Lees dan hieronder verder.

Cocktailsaus voor garnalen maken

Een garnalencocktail maken is binnen een aantal minuten gepiept. Uiteraard kunt de cocktailsaus uit een flesje kopen in de supermarkt, maar zelf maken is echt veel lekkerder. Mix mayonaise met tomatenketchup, sherry en worcestersaus en breng het verder op smaak met cayennepeper en wat tabasco. Een liefhebber van een beetje pittig eten? Dan kun je wat meer tabasco gebruiken. Ben je helemaal geen liefhebber van pittig, laat het dan gewoon weg in deze garnalencocktail.

Ingrediënten voor een klassieke garnalencocktail

Bij het maken van een garnalencocktail horen natuurlijk een aantal ingrediënten. Wij hebben hieronder het aantal ingrediënten gezet dat geldt voor 4 garnalencocktails. Je kunt de 2el sherry ook vervangen voor 1el whisky.

  • 250 gram verse Hollandse garnalen
  • 0,25 krop ijsbergsla
  • 200 ml mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 2 el sherry niet gebruiken als er kinderen of zwangere dames mee-eten!
  • 1 tl worchestersaus
  • 1 tl tabasco
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 100 ml slagroom
  • 1 citroen
  • gerookt paprikapoeder
  • peper en zout

cocktailsaus maken

Bereidingswijze

Als je alle ingrediënten in huis hebt en klaar bent om aan de slag te gaan, lees dan hieronder verder over de bereidingswijze van de Hollandse garnalencocktail.

  1. Meng de mayonaise met ketchup, sherry, worchestersaus, tabasco en cayennepeper. Klop de slagroom lobbig en spatel er doorheen. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  2. Snijd de ijsbergsla in heel dunne reepjes.
  3. Neem 4 mooie glaasjes, leg er een bodempje sla in, gevolgd door wat garnaaltjes en een eetlepel cocktailsaus. Herhaal dit; nog een laagje sla, garnaaltjes en cocktailsaus.
  4. Garneer met een snufje paprikapoeder en een schijfje citroen

Je kunt nu genieten van jouw eigengemaakte cocktailsaus voor garnalen en natuurlijk de garnalencocktail zelf. Bij de garnalencocktail hoort natuurlijk ook een lekker drankje. Witte wijn en visgerechten zijn altijd een goede en lekkere combinatie. Liever een drankje er bij zonder alcohol? Probeer dan eens alcoholvrije wijn of een glaasje frisdrank.