De 10 lekkerste shotjes

De 10 lekkerste shotjes voor een fantastische avond vind je hier. Tijdens een gezellig feestje komen op een gegeven moment de shotjes tevoorschijn. Of dit nu in de bar, club of gewoon thuis is: shotjes brengen een hoop los en zorgen voor extra gezelligheid. Er is voor ieder wat wils, of je nu van zoete of sterke shotjes houdt. Wil je thuis graag zelf creatief aan de slag met het maken van shotjes, bijvoorbeeld samen met jouw vrienden? Dan bent u hier op de juiste plek voor de 10 lekkerste shotjes.

Benieuwd welke top 10 shotjes wij voor jou hebben verzameld? Lees dan hieronder verder.

1: Splitje

Een splitje is een veel besteld shotje dat is afgeleid van het split ijsje. Om dit shotje zelf te maken heb je een mixbeker nodig. Doe daar ½ Licor 43 in, ½ deel jus d’orange en spuit er wat slagroom bij. Mix het geheel vervolgens en schenk het in shotglaasjes. Het shotje is bijna niet met het split ijsje te onderscheiden.

2: Appeltaartje

Dit shotje heeft de smaak van een appeltaart. Daarom de naam appeltaartje. Het shotje maak je door een shotglaasje te vullen met 1/3 Licor 43 en 2/3 Apfelkorn. Spuit hier een toefje slagroom op en tot slot wat kaneel om een echt appeltaart smaak effect te krijgen.

3: Stuiterbal

Een populair shotje aan de bar is de stuiterbal. Dit shotje bestaat eerst uit 2/3 Sambuca en vervolgens 1/3 deel Blue Curaçao. Stuiterbal wordt vaak op een speciale manier genuttigd. Doe het shotje eerst in je mond, schud je hoofd 10 seconden op en neer, slik het shotje door en zuig vervolgens een flinke teug adem naar binnen tussen je duim en wijsvinger door. Deze manier van shotten zorgt voor een groter effect en zal daardoor een stuk pittiger zijn.

Drank shotjes maken

4: B52

Het B52 shotje is een gewild shotje, maar vaak iets duurder aan de bar. Dit shotje bestaat namelijk uit laagjes. Lagen maken in shotjes kan door middel van een spatel, welk je stil tegen de rand van het shotje houdt boven de vorige laag. Op de spatel druppel je heel rustig de volgende dranken: 1/3e deel Tia Maria, 1/3e deel Baileys en 1/3 deel Cointreau. Als je dit heel rustig doet zal de drank op de eerdere laag blijven liggen. Als de laagjes compleet zijn dan steek je tot slot het shotje aan. Zuig het brandende shotje met een rietje in 1 teug op. Een spectaculair shotje, maar zeker de moeite waard om eens te maken en proberen.

5: Stoplicht

Het stoplicht shotje is erg leuk om te zien. Dit shotje bestaat ook uit meerdere lagen met de techniek die uje bij het B52 shotje moet toepassen. Om het stoplicht effect te krijgen wordt er eerst 1/3 deel Pisang Ambon in het shotglaasje gedaan, daarna 1/3 deel jus d’orange en 1/3 deel Coebergh bessem. Zodoende ontstaat er een stoplicht effect met rood, oranje en groen.

6: Vuurbal

Dit shotje staat ook wel bekend onder de naam ‘fireball’. Fireball is een populaire likeur door de combinatie van lekkere whisky en kaneel. Er komt ook echt vuur bij aan te pas. Maak dit shotje uiteraard wel in een vuurbestendig shotglaasje. Schenk eerst 15ml Sambuca en 15ml tequila in het shotglaasje. Druppel een beetje tabasco in het glas en besprenkel het glaasje met sambuca. Steek tot slot het glas aan en drink het shotje met een rietje. Er ontstaat een echte fireball.

Sterke shotjes maken

7: Kaboutertje

Het kaboutertje shotje wordt gemaakt in een longdrink glas. Dit zorgt voor een leuke interactie. Let op dat je de hoeveelheden gebruikt die normaal in een shotje gaan. Een longdrinkglas gooi je namelijk al snel te vol. Doe eerst 2/5 deel Vodka, 2/5e deel Pina Colada en 1/5 deel rode Vodka in een longdrink glas. Zorg nu voor een special effect. Zet je hand op het glas, tik het glas een tijdje op een bar of aanrechtblad (de alcohol gaat nu ook in de lucht van het glas zitten), shot het shotje terwijl je je hand op het glas houdt. Zuig vervolgens de lucht uit het glas, hier zit de smaak van het shotje nog in welke zeer lekker is. Mensen vinden het een zeer leuke ervaring om dit shotje te nuttigen.

8: Boswandeling

Vooral bij vrouwen is de boswandeling een favoriet shotje. Dit shotje viel zo goed in de smaak dat er ook kant en klare boswandeling flessen en boswandeling shotflesjes verkrijgbaar zijn. Sinds kort is er ook boswandeling pink verkrijgbaar, maar wij leggen uit hoe je zelf kunt maken. Om dit shotje te maken heb je een mixbeker nodig, waarin je het shotje zelf kunt mixen. Het shotje bestaat uit 1/3 deel Pisang Ambon, 1/3e deel Pinda Colada en 1/3e deel jus d’orange. Doe dit in een mixbeker om deze dranken vervolgens te gaan mixen. Schenk het uiteindelijk in een shotglaasje en je hebteen heerlijk shotje.

9: Fuego

We hebben nog een vuur shotje. Fuego betekent namelijk in het Spaans vuur. Net als de fireball is deze erg vurig in de mond. Dit shotje is echter wel wat makkelijker om te maken, aangezien het bestaat uit 2 ingrediënten. Schenk Bacardi Fuego in een shotglaasje en voeg een paar druppels Tabasco toe. Voor wie het aan kan kunnen er nog wat extra druppels Tabasco worden toegevoegd.

Thuis shotjes maken

10: Koetje

Tot slot het koetje. Een veel besteld shotje en zeer makkelijk om thuis te maken. Het shotje maak jedoor eerst ¾ deel Sambuca te nemen en daar ¼ deel Kahlúa aan toe te voegen. De combinatie van deze 2 dranken zorgt voor een sterk shotje. Desondanks wel een redelijk goed shotje om weg te shotten. Perfect voor de sterke shot liefhebbers.

Nu je onze top 10 lekkerste shotjes weet en met de stappen zelf thuis kunt maken zijn wij benieuwd welk shotje je als eerste gaat maken.