4 lekkere desserts met alcohol

Het dessert als afsluiter van een heerlijk gerecht, daar zeg je geen nee tegen. Zeker als het dessert nog meer verdieping krijgt doordat er een likeur aan is toegevoegd. Ben je een zoetekauw én liefhebber van sterkedranken? Dan moet je deze lekkere desserts met alcohol absoluut een keer proberen.

1. Tiramisu

De traditionele tiramisu uit Italië is een heerlijk dessert waar alcohol en espresso zorgen voor een diepere smaakbeleving. Standaard bevat de tiramisu een romige mascarpone, de bekende lange vingers die je in espresso laat weken en een mooi laagje cacaopoeder. De likeur die je vervolgens aan het rijke beslag toevoegt, maakt van de tiramisu een echte klassieker. Baileys Chocolate Deluxe is een mooie suggestie die past bij de romige smaken van de tiramisu.

Dessert met limoncello

2. Scroppino

Wil je de maaltijd afsluiten met een verfrissend dessert met alcohol? Dan raden we de scroppino aan. Eveneens een Italiaans dessert, maar deze keer speelt citroen de hoofdrol. Je serveert dit dessert in een cocktailglas waar onder andere sorbetijs, citroensap en een sterkedrank in gaan. Houd je van die friszure citrussmaak, gebruik dan een lekkere limoncello als smaakmaker. Je kunt ook kiezen voor een scheutje wodka met een diepe smaak of een bruisende prosecco die je aan de scroppino toevoegt.

3. Crème brûlée

Het volgende dessert op de kaart is de crème brûlée, een Franse lekkernij die herkenbaar is aan het geharde suikerlaagje. Is het laagje goed gemaakt, dan wil je een knappend geluid horen wanneer je met een theelepel op de crème brûlée tikt. Dit dessert heeft eenvoudige smaken en is een heerlijke afsluiter van jouw diner. Wil je de crème brûlée zelf klaarmaken, dan kun je er een eigen tintje geven door alcohol aan het dessert toe te voegen. Een scheutje Hollandse Stroopwafellikeur past mooi bij de smaken van het dessert. De vanille in de crème brûlée gaat mooi samen met de karamel- en kaneelsmaken die in deze oranje likeur terugkomen.

Chocolade dessert met alcohol

4. Chocoladebrownie

Heb je na het diner nog een gaatje over voor een lekker dessert met alcohol? Wat dacht je dan van een smaakvolle cholcoladebrownie waar je een scheutje sterkedrank aan toevoegt. Met brandy, cognac of amaretto zorg je voor een verdiepende smaak die heel mooi past bij het rijke van de chocola. Of gebruik juist een verfrissende tegenhanger als limoncello waarmee interessante contrasten in het dessert ontstaan.

De lekkerste desserts maken met alcohol van Drankuwel

Wil je van het dessert iets bijzonders maken? Een scheutje likeur zorgt voor meer diepgang in het gerecht. Maak een dessert met alcohol en maak daarvoor gebruik van ons uitgebreide assortiment. Je vindt heerlijke wijnen om naast het dessert te drinken en mooie likeurs die geschikt zijn als ingrediënt.

Heb je een van de bovengenoemde desserts met alcohol gemaakt? Wij zijn benieuwd naar het resultaat en naar wat je ervan vond. En heb je zelf ideeën over een lekker nagerecht waar alcohol in thuis hoort? Deel jouw recepten en inspireer ons met smakelijke desserts waarbij de likeur de smaakmaker is.